Pink Ribbon

Metalen speldje

metalen speldje. 1,50 - 0,38 voor PR

Oktober, de maand waar we met z’n allen aandacht besteden aan borstkanker. Borstkanker komt heel veel voor in. Nederland, ongeveer 1 op de 8 vrouwen heeft kans op borstkanker. Vaak denken mensen dat borstkanker niet zo erg is, daarom is er Pink Ribbon opgericht die aandacht vraagt voor borstkanker. Ik ga wat vertellen over borstkanker, Pink Ribbon & hoe je hun kunt steunen!

 

 Borstkanker

Borstkanker komt heel veel voor in Nederland, het is ook de Nr.1 doodsoorzaak bij vrouwen tussen de 35 en 50 jaar. Borstkanker is ook erfelijk en komt vooral voor bij vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. In een jaar krijgen ongeveer 13.000 vrouwen borstkanker, maar wist je dat mannen ook borstkanker kunnen krijgen, dit zijn er maar 100 per jaar. Borstkanker kan je voelen, je hebt dan een knobbeltje of bultje in je borst. Controleer regelmatig &ga dan langs de dokter, hoe eerder je er bij bent hoe sneller het te verhelpen valt! Borstkanker ook genetisch bepaald worden, ze hebben nu 2genen gevonden die bepalen dat jij borstkanker hebt (dat betekend dat diegene z’n kinderen het ook krijgen). De overlevingskansen van borstkanker zijn nu 85% maar over de jaren heen zal dit gaan dalen, terwijl het aantal patiënten alleen maar toeneemt. Ook zijn er een aantal risicofactoren voor het krijgen van borstkanker; http://www.pinkribbon.nl/index.php?id=866&t=3&l=1&pp=21  Hoe meer je beweegt hoe beter! Als je voldoende beweegt daalt het risico met maarliefst 25-30% ! Je kan heel makkelijk meer bewegen, zo is het al beter om de trap te nemen dan de lift, de fiets inplaats van de auto etc.

 

Pink Ribbon

Pink Ribbon is een stichting die vraagt om aandacht voor borstkanker, mensen moeten zich er meer bewust van worden. Maar Pink Ribbon wil natuurlijk ook zo veel mogelijk geld verzamelen om dit alles tegen te gaan of om betere onderzoeken te kunnen betalen. Pink Ribbon is onstaan door verschillende stichtingen/bedrijven; Borstkanker Vereniging Nederland, The American Womens Club The Hague en Estée Lauder. In 2003 was Pink Ribbon echt een feit door hun Pink Gala en hebben ze vrouwen fondsen geworven. Sinds 2007 is Pink Ribbon zelfstandig en maakt het niet meer deel uit van BVN. Het roze lintje werd al veel gebruikt in Amerika door een aantal partijen. Een van die partijen is de Susan G. Komen Breast Cancer Foundation. Zij deelden roze strikjes uit tijdens de door hun georganiseerde ‘Race for the Cure’. Ook heeft Pink Ribbon een ambassedeur; Quinty Trustfull, zij staat er dichtbij de Pink Ribbon organisatie door haar eigen ervaringen. lees hier haar verhaal: http://www.pinkribbon.nl/index.php?id=51&t=3&l=1&pp=45   Pink Ribbon doet aan veel verschillende akties zodat jij hun of eigenlijk de borstkanker patiënten kan steunen. Je kunt natuurlijk gewoon geld danoneren, of geld ophalen door een leuke race o.i.d. of je kan een van de leuke accesoires kopen. Ze verkopen sieraden, fashion, tassen, sport en woon&werk spulletjes voor een leuke prijs! Ik heb een lijstje gemaakt met dingetjes die ik zelf persoonlijk het aller leukste vind!

geluksarmband 9,95 – 4,46 voor PR

Dit is dé armband van dit jaar, de geluksarmband. Het is één armband van een matelen draad waardoor je de armband om je arm kan wikkelen. Hij bestaat uit verschillen kraaltjes in roze en grijs/zilveren teinten.

 
schakelarmband 10 – 2,50 voor PR
Dit vind ik een hele mooie subtiele armband, hij heeft mooie kleinde hangertjes en is erg dun.
 
touwbandjes 2,99 – 0,74 voor PR
Touwbandjes 2,99 – 0,75 Dit zijn dan weer wat meer de goedkopere bandjes, maar niet minder leuk. Dit is een set van twee, leuk om met een vriendin te delen of deel em met iemand die borstkanker heeft om te laten zien dat je diegene steunt!
 

veters 2,95 - 0,74 voor PR

 

Deze veters kunnen een look helemaal afmaken, heel leuk in witte gympen en ze zijn niet eens duur !

 
fietslampjes 2,99 – 0,75 voor PR
Wie heeft er nou geen extra fietslampje nodig om een boete te ontlopen van oom agent? Waarom dan niet gelijk laten zien dat je PinkRibbon steunt! Voor 3euro heb je al een leuk setje!
 

Pennen 6,95 - 1,74 voor PR

 
Je hebt er altijd een te kort aan of je bent ze kwijt! Dit is een super set met de mooi Pink Ribbon er op!
 

Agenda 14,94 - 3,00 voor PR

 

   De agenda voor 2012/2013 : Have a Pink year!

Niet alleen op de Pink Ribbon site kan je artikelen kopen, ook doen verschillende drogistererijen/winkels mee. Zo heeft de Etos een aantal ‘officiele’ Pink Ribbon artikelen, maar heeft er zelf ook een aantal samengesteld uit de winkel waarvan zij bij aankoop een bedrag doneren aan Pink Ribbon. Zo kun je pinky & transparante lipgloss kopen of Quick DRY no 6. nagellak in het mooie Pink! Ook heeft Etos een speciaal product laten maken, wat je dan ook alleen bij de Etos kan kopen.

sjaal 12,50 – 1,74 voor PR

Dit is bijvoorbeeld de sjaal van Etos &dus ook alleen daar te koop!

 
Ook zijn er veel acties en evenementen waar je aan mee kunt doen. Er is al een aardige planning met allemaal leuke dingen dus neem zeker een kijkje op de site &vind waar jij bij jou in de buurt iets kan gaan doen voor borstkanker.
Ook is er gelegenheid om een eigen evenement te maken, die kan je dan ook sturen naar de Pink Ribbon site.
 
Maak een statement! Lak je pink PINK en laat zien dat je Pink Ribbon steunt!
 
Ik hoop dat jullie mee doen, het is leuk en voor een goed doel ! Ik heb zelf vrienden die kanker hebben, misschien wel eigenlijk té veel mensen. Ik vind dus heel erg belangrijk & wou dit graag met jullie delen.
 
Ik hoop dat jullie er wat mee doen & dat Nederland in de maand oktober lekker Pinky wordt!
 
 
Liefs,
 
Maaike <3.
 
 
 
Ps: al deze info&foto’s zijn afkomstig van ; http://www.pinkribbon.nl/  & http://www.pinkribbonshop.nl/
 
 
 

2 gedachtes over “Pink Ribbon

 1. Anne zegt:

  Tof dat je hier een stuk over hebt geschreven, mag idd meer aandacht krijgen! Ik heb een bandje en de nagellak !
  Heb ook andere stukjes van je gelezen, ziet er allemaal leuk uit 🙂

  Succes nog! X Anne

  • maaiketaartje zegt:

   Bedankt voor je reactie, m’n eerste dus super leuk!
   Fijn dat jij er ook zo over denkt &er wat mee gedaan hebt :]
   Ik heb de geluksarmband &ook de nagellak, waar ik nog foto’s van ga posten!

   Bedankt &misschien komen er wel meer leuke stukken voor jou :]

   Maaike <3.

Lief dat je een reactie achter wilt laten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s