Soms is het leven hard

300019_567949536555197_1440131636_n_largeSoms zit het even wat tegen, zit je niet lekker in je vel of heb je geen inspiratie. Daar begon het allemaal mee. Ik heb wel vaker dat ik me futloos en moe voel & nergens zin in heb. Alle leuke tijden van kerst, Parijs, oud&nieuw enz. waren allemaal voorbij en dat betekende dat ik nog een week had voor de se’s zouden beginnen.. Daar werd ik een beetje depri van. Ook was ik opeens heel erg moe en kon ik me niet concentreren. M’n ogen vielen op een gegeven moment gewoon echt dicht. Toen zag ik de bui al helemaal hangen, die se week ging het niet worden. Want hoe kan je leren als je bijna in slaap valt..
Dus ging ik minder bloggen en werden het zelfs 2 weken dat jullie niks zagen verschijnen.. Dit omdat het leren al niet lekker ging voor de se’s en ik dus tijdens de se’s me alleen daarop wou focussen. Die focus was ook weer snel weg..

539974_10151283439726896_1665455041_n_large

Bij ons beginnen de se weken op donderdag, weekend tussendoor & dan tot woensdag. Ik had mijn eerste se pas op vrijdag, chill! Totdat mijn moeder donderdag middag thuis kwam met een zeer triest verhaal.. Een verhaal over een collega en haar man. Ze zijn een jaar geleden getrouwd & kregen afgelopen december hun eerste kindje 4 weken te vroeg. Alles prima en hun leven leek compleet. Tot op de dag dat hun kindje eigenlijk was uitgerekend. Ze kregen de uitslag van een raar pukkeltje, het voelt het waarschijnlijk al aankomen, het was kanker. Even later kwamen ze er achter dat het zelfs al uitgezaaid was en hij twee vormen had. Toch zouden ze het nog steeds gaan proberen & er twee verschillende chemo’s er tegen aan knallen! Maar helaas, de chemo’s sloegen niet aan, gewoon helemaal niet. Woensdag 16 januari kwam het slechte nieuws, hij kon niet veder geholpen worden & hij kon eigenlijk ieder moment gaan overlijden. ‘Gelukkig’ voor hem overleed hij al op de avond van 18 januari. Daar ging het net nieuwe gezin.. En dat terwijl een andere collega die avond een feestje hield, omdat zij net haar kanker had overwonnen & 50 was geworden. Iedereen zat dus met een dubbel gevoel, maar ook daaraan moet dan aandacht geschonken worden.

536437_375507312538172_1505408692_n_large
Gezellig even tussendoor je se’s heen. Het was dan misschien niet mijn familie, maar het raakte me wel heel erg. Deze ziekte is erg en je wenst dit niemand toe, maar zeker niet een net beginnende familie die in een week tijd hun toekomst zien beginnen & eindigen..
En  alsof dat nog niet genoeg was ging school ook nog eens leuk lopen doen. Er is in het begin van het jaar heel veel gedoe geweest over verlenging van toetstijd. Ik heb faalangst en dat is officieel niet een reden om verlenging te krijgen, hier mogen scholen zelf hun keuze in maken. Heel gedoe geweest want ik kon het niet krijgen, kreeg het uit het niks opeens wel.. Toen ik daar met een vrouw van de zorg afdeling ging praten, schrok ze toen ik vertelde dat ik verlenging had & moest dat meteen veranderd worden. Ook moest ik maar weer eens een faalangstreductietraining gaan volgen – pas de 5e. Ik heb alles keurig gevolgd & vol goede moed – enigzins bedrukt door het nieuws – aan mijn se’s beginnen. Stond er opeens op het bord voor lokalen dat ik wél verlenging heb.. Dus ik 10min voor m’n se vragen hoe het nou zit. ‘Oh dat wisten we niet, maar dan heb je dus 20min korter & moet je de tijd in de gaten houden. Dan ga ik het nu wijzigen’ ja oke en bedankt he.. Volgende se, na het weekend, staat er dat ik verlenging heb, dus ik weer vragen. Hoe kan dit, want vrijdag zouden ze het gaan veranderen. Dit vroeg ik aan de zorgbegeleiders & die zeiden dat ik dan maar m’n verlenging moest nemen, tenslotte maakte het examenbureau een fout en niet ik. Op zich voelde dat wel fijn, maar ook chaotisch. De dag er na, nog een kans, nope ik stond nog steeds op de lijst van verlenging. Even later was mijn ‘ja’ bij verlenging weggehaald.. Aan het einde van het se was ik als laatste over & zei ze ‘doe maar rustig aan hoor, je hebt nog ruim de tijd met je verlenging!’ What the %^)+:@#!$%*&@! Echt hier wordt ik zo gek & getressed van.. Nu zal je je misschien afvragen waarom ik zo eerlijk ben om door te geven dat er staat dat ik verlenging heb terwijl ik dat eigenlijk niet heb.. Je se/examen kan nietig worden verklaard, omdat je het dus gemaakt hebt met voorziening waar je eigenlijk geen recht op had. En daar zit ik dus helemaal niet op te wachten! Maar blijkbaar is het dus ook weer niet zo erg dat ik wel verlenging heb, anders hadden ze het meteen wel goed geregeld, toch?!

Sorry voor dit uber lange stuk, maar ik moest het even van me af schrijven, het zat me gewoon helemaal niet lekker & maakte me down! Dit is het stuk waarover ik het had in het give me a boost! artikel. Ik schreef eerst dit lange verhaal, omdat dit de dingen zijn die mij erg raakte & er voor zorgde dat ik niet blogde. Daarna had ik dus even een oppepper nodig & deelde ik ze ook gelijk met jullie!
Misschien heb je niet alles gelezen, maar ik heb het even van me af kunnen schrijven. En dat lucht op! (:

Liefs, Maaike

Bloglovin – YouTube – Twitter – Instagram

15 gedachtes over “Soms is het leven hard

 1. Lizzy zegt:

  Ik heb het helemaal gelezen! Maar wat klote zeg hoe het allemaal is gegaan de afgelopen tijd. 😦 Ik heb regelmatig ook totaal geen kracht om te leren, en dat ik gewoon zo moe ben. Door die momenten moet je je heen vechten, hoe zwaar dat soms ook is. Je krijgt er mooiere tijden voor terug. En wat erg zeg voor die collega en haar man! Snap dat dat je heel erg raakt. Ik hoop echt dat het de komende tijd beter met je gaat! Head up girl, you can do it! 🙂

 2. Tess zegt:

  Schrijven helpt bij mij ook heel erg om mijn hart te luchten! Gelukkig komen er weer betere tijden aan en als je zon straks weer gaat schijnen worden we ook allemaal weer gelukkiger. Wil je Juicey volgen op Facebook?

 3. Kimberly zegt:

  Woow wat heftig en vervelend zeg! 😦 Ik had het al op twitter gelezen van die man en z’n nieuwe gezin.. wat verschrikkelijk! Wat een @$@#$ ziekte is het toch.. Ik snap wel dat je dat niet zo snel van je af kan zetten. En wat vervelend ook van je SE’s dat het steeds zo raar liep.. 😦 Ik hoop dat het de komende tijd beter met je gaat! Zoals Lizzy al zegt, you can do it!!!

 4. yazylicious zegt:

  Wat een heftig verhaal zeg! Ik kan me voorstellen dat het je aangrijpt van dat kersverse gezin. Dat zou mij ook heel erg aangrijpen. En die verrekte verlengingen zeg! meeh wat een gedoe allemaal. Ik zou daar ook helemaal van stressen. Hopelijk kom je snel in wat rustig vaarwater en maak je veel leuke dingen de komende tijd. Sterkte!

 5. robin♥ zegt:

  ik heb het gelezen. wat een k*t dingen gebeuren er he.. die gewoon echt niet zouden moeten gebeuren. en goed dat je het van je afschrijft daar is je blog toch ook voor? 😉 heel veel sterkte ! ❤

 6. Jolet zegt:

  Ik hoop dat alles snel beter gaat en gaat zoals je zou willen! Ik kan de laatste tijd ook echt niet meer leren. Ik weet niet wat het is, maar ik vind m’n motivatie gewoon niet meer en zit dan veel te veel op m’n mobiel. En wat erg van die collega!

 7. Lies zegt:

  Jeetje meid ook al is het geen familie, dan kan ik mij zeker voorstellen dat dit je niet in de koude kleren gaat zitten. Dan ook nog al dat gedoe met wel en geen verlengingen dat kan je er dan ook niet echt bij gebruiken. Ik hoop dat jij je snel weer iets beter mag voelen.

Lief dat je een reactie achter wilt laten!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s